maandag 1 februari 2010

2 nieuwe bewoners



Dit weekend kreeg de kippenfamilie 2 leden bij.Meneer en mevrouw behoren tot de Amrock familie.Het zijn krieltjes.(kleinere soort). Amrocks zijn oorspronkelijk afkomstig uit Amerika, waar ze in de jaren 1870 gecreërd werden uit een kruising van Cochins(Peppi en Kokki),Dominique en Java hoenders.Zowel de hen als de haan zijn wit en zwart gestreept ( is trouwens de enige kleurslag).
De Amrocks zijn heel rustig en vertrouwelijk. Ze kunnen heel makkelijk tam gemaakt worden.Ook de haan is superaanhankelijk en zal je nooit aanvallen.Ideaal dus voor ons dierenparkje.
Amrocks zijn ook één van de best leggende kippen.(Marleen, hou je maar klaar om taarten te bakken...)
Het zijn nog jonge diertjes , dus het wordt nog even wachten op eitjes.( Je hebt nog even de tijd Marleen om een recept te zoeken;)
Joël, de Brahmahaan keek vreemd op toen de 2 plots voor zijn neus stonden.Maar hij bleef er rustig bij. Ook Peppi en Kokki begroetten hun 2 nieuwe kameraden. Of het vrienden zullen worden, valt nog af te wachten.
Onze gevleugelde vrienden hebben wel nog geen naam gekregen. Wie helpt om een leuke, originele naam te bedenken voor deze 2 diertjes? Voorstellen mag je mailen naar isabellebeke@telenet.be
Ook ander dierennieuws mag je gerust doorsturen.(de kleine konijntjes zullen snel veranderen ) wie neemt enkele foto's?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten