zaterdag 17 april 2010

voor wie onze la fleche wil leren kennen



Wie graag wat info leest over een bijzonder kippenras, moet zeker onze zwarte haan eens bekijken.
Sinds enkele weken ook aanwezig in ons dierenparkje.

LA FLÈCHE

Satanshoenders, kippen van de duivel, de aristocraat, allemaal bijnamen die aangeven wat een bijzondere uitstraling het La Flèche hoen heeft. De aristocraat uit Frankrijk, zo mogen we de La Flèche zeker wel noemen, want wat een adel straalt dit ras uit! Het meest bijzondere aan de La Flèche is zijn kop. Die valt dan ook direct op, een forse hoorntjeskam, prachtige witte oren en heel grote rode kinlellen. Vooral bij de hanen ziet dat er heel spectaculair uit. Voeg daarbij de trotse, hoog opgerichte houding, zijn glanzende, strakke verenkleed en zijn schitterende volle staart; dan staat er toch wat!

Voorkomen.

Het meest in het oog springend bij de La Flèche is de kop. Niet groot maar wel krachtig en breed, met zoals gezegd de hoorntjeskam, maar ook zijn vooruitstekende, opengesperde neusgaten, de witte oren en grote ogen. De glanzende bevedering ligt glad en strak aangesloten tegen het lichaam.

De kam, oren en ogen

Het meest speciale van de La Flèche is zijn hoorntjeskam; twee rechtopstaande stompe hoorntjes die wel 2 tot 3 cm. hoog kunnen worden, met daar achter het karakteristieke verentoefje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten